OPPO Find N2 Flip: Cameră onestă, cu focalizare bună la selfie, Bokeh de calitate

OPPO Find N2 Flip: Cameră onestă, cu focalizare bună la selfie, Bokeh de calitate

Să vedem şi cum stăm cu camerele pe acest telefon pliabil. E în general o zonă în care nu ne ducem în stratosfera flagship-urilor pe Flip-uri. În față avem o cameră de 32 MP pentru selfie, decupată în ecran. Vine cu senzor Sony IMX709 şi deschidere F/2.4. Are autofocus, deci o veste bună.

Dacă tot nu îţi plac pozele selfie făcute cu ea, poţi folosi ecranul extern pentru a te ajuta să faci poze cu camera din spate. Una duală apropo, cu senzor de 50 MP principal şi 8 MP ultrawide. Camera principală are senzor Sony IMX890, cu mărime de 1/1.56 inch şi tehnologie Quad Bayer, deci se combina 4 pixeli în 1 şi ies fotografii de 12.5 MP. Nu avem stabilizare optică. Are deschidere F/1.8. 

Simt ca aici se putea mai bine la ultrawide, măcar un 13 MP. Camera de 8 MP ultrawide are senzor Sony IMX355 cu deschidere F/2.2 şi fără autofocus, deci fără Macro. 

Are filmare 4K la 30 FPS şi blitz LED. Avem şi mod trepied, tehnologie Hasselblad, mod Pro, Movie, Slow Mo, Sticker şi XPan, plus Portrait şi Night. Ecranul extern te ajuta să accesezi funcţii ca Photo, Portrait şi Video. Poţi şi plia telefonul la 90 de grade pentru a îl folosi ca un trepied şi a împărţi interfaţa în două: sus e cătarea electronică, jos e interfaţă, cu opţiuni şi un preview. 

Fotografii ziua

Fotografiile nu arată rău deloc, îmi inspiră un telefon flagship. Nu cred că ar avea de comentat nici cel sau cea mai pretențioasă fashionistă.  Când vine vorba de selfie văd aici claritate și o decupare excelentă a subiecților. Bokeh-ul e plăcut și pare natural. Culorile sunt plăcute, naturale. 

Bokeh cu căluțul din parc arată remarcabil, la fel și seria de graffiti-uri din Parcul IOR. Ce mă întristează însă e că animalele au învățat să deseneze. Vedem asta pe sculptură din parc. Obiect de artă pe care îl vizităm des pentru a testa telefoane. 

Telefonul s-a evidențiat și în această locație, unde în spate vedem și un cer superb redat. Lacul e plăcut privirii, ca textură şi claritate. Nu știu dacă e primăvara și vremea frumoasă pe care am prins-o în cadrul telefonului. Pot spune că sunt sincer impresionat. Colaborarea cu Hasselblad a OPPO aduce și pe Find N2 Flip acele moduri foto extra late văzute de regulă pe OnePlus-uri în secțiunea patronată de Hasselblad. Nu am ce-i reproșa pe partea foto de zi acestui telefon.

Şi Bokeh făcut cu camera principală iese bine, vezi captura cu Pantera Roz şi e un decupaj excelent aici, chiar şi fără senzor Bokeh dedicat. Aş numi culorile corecte, oneste, înclinate spre pastel – în special ziua.

Fotografii seara

Dacă ar fi să îi reproșez ceva totuși, atunci aș menționa camera ultra-wide pe timp de noapte. Pozele făcute cu ea sunt puțin neclare, mai ales la margini. De altfel şi ziua sunt cam “subţiri” în detalii, tot pe lateral. 

În schimb, camera wide și chiar și cea selfie se descurcă mai mult decât decent. Mă bucur să văd că au fost din nou aprinse LED-urile de la farmacia Catena din Unirii, iar acestea apar una câte una frumos în fotografiile atât în night mode, cât și fără. 

Nu avem nici halouri prea mari în jurul becurilor, iar telefonul surprinde și culori în noapte. Temperatura culorilor este bine reglată, nu se duce cerul spre mov sau roșu. Mă pot declara mulțumit și în cazul fotografiei low light și sunt sigur că telefonul va face față și în cele mai vitrege condiții de clubbing sau concert. Claritatea cadrelor nocturne e o surpriză plăcută.

Video

Filmările sunt clare, dar rămâneţi la 4K. Avem textură, detalii, un albastru rece şi o reglare bună de expunere. Filmarea selfie parcă are un şi un nor de neclaritate în dreptul feţei, aş fi dorit un grad de claritate în plus. Stabilizarea nu e rea şi microfonul a redat perfect inflexiunile vocii. 

Zoom-ul cu camera principală e deosebit de lin, chiar dacă după 2-3X nu prea mai contează. De fapt totul e lin aici, de la panoramare la zoom. Îmi plac mişcările de cameră, fluide ca de felină. 

Mi se pare totuşi că uneori culorile îneacă mediul din jur. Acolo unde ai mult roşu, ce e în jur capăta tentă roşiatică (castelul de la locul de joacă). La fel şi la albastru. Poate doar mi se pare. Parcă mai des tenta albăstruie totuşi.

Filmările Full HD la 60 FPS prea tremurate pentru gustul meu. Stabilizarea e OK şi fără vreo opţiune specială activată, inclusiv pe 4K. Şi am mers repede, poate mai repede decât de obicei. Nu văd trepidaţii absolut deloc, nu vei avea emoţii când te plimbi în centrul oraşelor în vacanţă. 

Focalizarea e on point, între ghinda şi lacul din spate. Apropo, ce bine arată apa lacului, oglindirea să e perfectă. Am filmat şi o paradă de câini care traversau strada, dar la zoom detaliile şubrezesc. 

Filmările nocturne sunt OK, destul de clare, nici culorile nu sunt rele, dar nu e ceva din cale afară de memorabil aici. Vreau totuşi să vă uitaţi peste filmările altor pliabile cu clapeta. Motorola, Samsung, Huawei P50 Pocket. Astfel, OPPO stă binişor fata de ele. Poate Galaxy Z Flip 4 să emită pretenţii de superioritate.

În concluzie, avem un selfie phone capabil cu nişte culori oneste şi autofocus OK.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.